Værdier

Dagplejen Sommerfuglen

Stedet hvor barnet er i centrum

Værdier

Det er rigtig vigtigt for mig, at børnene får masser af frisk luft hver dag, og i min verden findes der ikke dårligt vejr kun dårlig påklædning.

Vi er derfor ude hver formiddag, enten i haven, eller også går vi tur f.eks. i skoven, ud og ser til køerne eller på vandpyttejagt. Nogle dage, særligt om sommeren, er vi ude næsten hele dagen. Om vinteren er vi ude, så længe vi kan holde til det. Nogen gange kun 15-20 min. hvis det er meget koldt.

 

Jeg gør meget ud af at lære børnene om dyrene og naturen, og især hvor maden kommer fra. Gulerødder er ikke bare noget man køber i butikken, de gror i jorden.

Emnet fra jord til bord fylder meget i foråret og sommeren. Vi sår forskellige grøntsager i haven, som vi nyder hen over sommeren.

 

Hos mig er børnene i centrum. Hvis jeg fornemmer, at børnene trænger til en stille dag, så gemmer vi dagens aktivitet til en anden dag. Vi har dage, hvor vi ikke har noget på programmet, bare masser af tid til fri leg.

 

Jeg har stor respekt for forskellighed. Hvor ville verden dog være kedelig hvis vi alle var ens. Der er både plads til vildbassen, der gerne vil kravle, hoppe og danse, og det mere stille barn, der har brug for at starte dagen på skødet og se tingene lidt an på afstand.

 

Da jeg selv elsker musik, vil musik, sang og dans være en stor del af vores hverdag. Jeg mener at sang og dans er meget vigtig i børns hverdag, da det både styrker dem motorisk, sprogligt og socialt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dejlig forårsdag i parken