Dagligdagen

Dagplejen Sommerfuglen

Stedet hvor barnet er i centrum

Dagligdagen

Sådan ser en typisk dag ud i Sommerfuglen.

 

Der serveres morgenmad frem til kl. 8.00. Morgenmaden består af havregryn, havregrød eller rugbrød med pålæg. Hvis dit barn skal have andet, er I velkommne til at medbringe det.

 

Omkring kl. 8.30 spiser vi formiddagsmad, som kan bestå af boller, frugt, grøntsager, knækbrød eller rugbrød.

 

Når klokken nærmer sig 9 trækker vi i overtøjet, og går ud. Nogen gange er vi hjemme i haven, ellers går vi på opdagelse i naturen, besøger byens legepladser eller tager i legestue i Tønning- Træden Børnehave. Det er også her om formiddagen, at vi får tid til at være kreative.

 

Frokosten indtager vi sommetider i naturen, når vi er på tur. Men hver dag omkring kl 11. Frokosten består typisk af rugbrød med forskelligt pålæg, frikadelle, leverpostej, makrel, spegepølse mm.

Somme tider får vi varmt mad, hvor børnene er med i forberedelserne. Altid i det omfang de kan og vil være med.

Når vi har spist, finder vi bøgerne frem, og gearer ned, inden det er tid til at sove.

 

Så er det tid til middagssøvn.

Jeg vækker som udgangspunkt aldrig børnene, da søvnen er utrolig vigtig for deres trivsel og udvikling.

 

Omkring kl. 15, er der eftermidagsmad. Det er ofte boller eller knækbrød og frugt. Vær opmærksom på at dette måltid er lidt flydende. Børnene spiser når de er færdig med at sove. Jeg vækker ikke nogen for, at de kan spise på et bestemt tidspunkt. Derfor kan du opleve, at dit barn sidder alene sammen med mig og spiser, mens de andre leger. Det er bare tegn på, at dit barn har sovet dejligt.

Efter maden er der ofte fri leg, men vi lægger også gerne pudslespil og tegner.

 

Der tilbydes mælk til formiddagsmaden og vand til resten af måltiderne.

 

 

Der vil IKKE blive serveret sukkerrige madvarer, som juice, slik, kage, marmelade osv. til hverdag. Vi spiser dog nogen gange vores hjemmelavet marmelade, hvor sukker indholdet er lavt. Til jul får vi gerne en æbleskive, og til fødselsdage kan der serveres kage, hvis fødselsdagsbarnet medbringer dette. Hvis I ikke ønsker jeres barn skal have det, siger I bare til, så vil barnet blive tilbudt et alternativ.

Det er ikke en sukkerfri dagpleje- men sukker med måde.

 

Jeg vil rigtig gerne opfordre til, at I afleverer jeres barn senest kl. 8.30, da min erfaring er, at det kan være svært for børnene at falde ind i de lege, der allerede er etableret, og det kan være lidt voldsomt at sige farvel til mor eller far, hvis vi er i gang med at tage overtøjet på.

 

 

Her er et eksempel på en af vores kreative aktiviteter. Børnene har malet toiletruller og limet hat, øjne og skæg på. De var stolte af dem, kan jeg afsløre.